Een persoonlijk beweegadvies. Wie kunt u daarvoor benaderen?

Voldoende bewegen is goed is voor onze gezondheid, daar twijfelt niemand aan. We hebben allemaal wel eens geprobeerd om in beweging te komen of we zijn al eerder sportief actief geweest en zijn gestopt. Soms lukt het even, maar in beweging blijven en volhouden blijkt moeilijk. Excuses zijn er voldoende, ik ben te oud, ik heb geen tijd, ik hou niet van een fitnessclub, het is te zwaar... Vaak ontbreekt de motivatie of een beweegmaatje. Wat kan ik wel en niet? Wat is een veilig en verantwoord?

Uw huisarts, sportarts, specialist, fysiotherapeut of oefentherapeut Cesar/Mensendieck kan u adviseren welke sport- en beweegactiviteiten voor u meer en minder geschikt zijn.

Op deze site is per aandoening een beweegadvies geformuleerd. Deze zijn te vinden bij aandoeningen. Klik daar op de betreffende aandoening, waarover u meer wilt weten.  

Er zijn ook een aantal organisaties en professionals die u kunnen helpen bij de beantwoording van de eerder genoemde vragen. Vaak bieden ze ook speciale beweegactiviteiten aan en zijn extra geschoold. Enkele voorbeelden:
 

Beweegprogramma’s door fysiotherapeuten

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft beweegprogramma’s ontwikkeld voor mensen met COPD, diabetes, artrose en hartaandoeningen. U doorloopt het beweegprogramma met een fysiotherapeut die speciaal is opgeleid voor het betreffende beweegprogramma. De programma’s bestaan uit drie stappen. Als eerste heeft u een gesprek met de fysiotherapeut en neemt deze een aantal testen af. Daarna begeleidt de fysiotherapeut u tijdens het 12 weken durende beweegprogramma dat voor u op maat wordt gemaakt en in groepsverband kan worden uitgevoerd. Tot slot krijgt u van de fysiotherapeut advies hoe u gezond kunt blijven bewegen in uw dagelijks leven.
 

COREfit

COREfit is, kortgezegd, fitness speciaal voor mensen met chronische aandoeningen en ouderen. In het kader van de vele nazorgprogramma’s zijn, speciaal voor deze doelgroep, verantwoorde trainingsprogramma’s ontwikkeld die begeleid worden door fysiotherapeuten die de COREfit-cursus hebben gevolgd bij het Nederlands Paramedisch Instituut. Kijk bij centra op de COREfitsite voor het aanbod in uw regio.
 

MyFitplan

Bij MyFitplan laat een team van professionele begeleiders u regelmatig bewegen én zorgt ervoor dat u het volhoudt. Daarbij maken we gebruik van de modernste technieken, wetenschappelijke methodes en beweegprogramma’s die gegarandeerd resultaat opleveren. Dat resultaat is niet alleen voelbaar maar ook al snel zichtbaar. Zowel uw persoonlijke doelstellingen, programma en vorderingen kunt u perfect opvolgen door de unieke FIT-punten.
Dit motiverend systeem is bovendien leuk om te doen. MyFitplan biedt een individueel beweegadviseur, een digitale coach en een persoonlijk opvolgingssysteem. Zij helpen u om uw persoonlijke doelstellingen voor conditie en gewicht te bereiken. U wordt actiever, fitter en gezonder, ongeacht uw leeftijd. En daar kunt u van genieten!
 

Sportzorg.nl

Sportzorg is het virtuele platform waar sportzorgaanbieder en sportzorgvrager bij elkaar gebracht worden. De Sportzorgaanbieder is de zorgverlener die activiteiten aanbiedt die liggen op het terrein van de behandeling, preventie en advies. De sportzorgvrager is degene die op zoek is naar deze vorm van zorg. Het maakt daarbij niet uit met welke vorm van sport of bewegen men bezig is. Daarnaast geeft Sportzorg.nl informatie over allerhande onderwerpen op het gebied van Sport, Bewegen, Leefstijl, Voeding en Gezondheid.
 

30 minuten bewegen

Met een half uur lichaamsbeweging per dag, de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, zorgt u er voor dat uw gezondheid wordt bevorderd. Maar welke vormen van lichaamsbeweging mogen in dit half uur worden meegeteld? Hoe weet u of u goed bezig bent? Is meer bewegen goed voor u of beweegt u al genoeg? Om op dit soort en nog veel meer vragen antwoord te geven is de Beweegtest ontwikkeld. Doe de Beweegtest op kijk op www.30minutenbewegen.nl voor meer informatie.
 
< terug  |  print